Hoito-ohjeet

Hoito- ohjeet

Jotta ostamasi tuote säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään, kannattaa vilkaista nämä hoito- ohjeet ja tuotetiedot läpi.

Koska kaikki My Favorite Piecen korut on valmistettu kierrätysmateriaaleista on jokainen kappale uniikki. Jokainen tuotantoerä on erilainen, vaikka kyseessä olisi vain klassinen musta nahkasulkakoru.
Nahka puhdistetaan purkamisen jälkeen ja testataan sen värinpäästö. Osa mustasta nahkasta päästää läpimärkänä mustaa väriä, osa ei. Mustaa nahkaista kaulakorua ei kannata laittaa vitivalkoiselle paidalle, jos on todennäköistä, että koru kastuu täysin(uimareissu tai trooppinen kaatosade). Pieni ihon hikoilu ei vaikuta värinpäästöön.
Kastunut koru ei kuitenkaan ole pilalla. Koru kannattaa kuivata mahdollisimman sileänä, vaikka kevyen painon alla, kuivuttuaan se on kuin uusi! Sama pätee korvakoruihin, jotka joskus saattavat kostuessaan kiertyä.

Korujen metalliosat ovat pääsääntöisesti ruostumatonta terästä ja hopeoitua messinkiä, jossa voi olla antiikki- tai mustaoksidi käsittely. Molemmat tuotteet on testattuja, kotimaisen tukun kautta tulevia ja ne eivät sisällä nikkeliä, tinaa tai lyijyä.
Koska metalliosat ovat hyvin ohuita on hopeointikin kovin ohut. Ja hopeahan tummuu hapen vaikutuksen alaisena- sehän me tiedetään. Kaulakoruja, joissa on kirkas hopeoitu ketju, suositellaan säilytettäväksi tiiviissä muovipussissa esm. minigrip- pussit. Näin kiilto säilyy pidempään.
Ruostumaton teräs ja mustaoksidi- korut eivät tummu.

Hiuslakka, parfyymit, meikkivoiteet ja muut ihonhoitotuotteet ovat KAIKKIEN korujen vihollisia. Hiuslakka sumentaa ja tahmaa korujen pinnan ja saattaa jopa syövyttää hopeointia. Varsinkin pistaasikoruissa, joissa on huokoinen, maalattu pinta,aiheuttaa hiuslakka ja hajuvedet ajan saatossa maalin pehmenemistä. Korut tahmaantuvat ja maali saattaa irrota.  Laita korut aina vasta viimeisenä yllesi.
Nahkakoruista meikkitahrat voi pyyhkäistä kevyesti puhtaalla, kostealla luutulla.

Jos sinulla on korumetalliallergia tai epäilet yliherkkyyttä, mutta olisit kiinnostunut My Favorite Piecen koruista niin ota yhteyttä sähköpostilla (myfavpiece@gmail.com), sillä korvakoruihin voi vaihtaa sterlinghopeiset, kirurgin teräksiset tai Niobium koukut. Niobium on uusi muovin kaltainen korumetalli, jonka on havaittu sopivan pahasti allergisoiville henkilöillekin. Koukkuparin hinta ja vaihto kustantaa vain 3€. Värivaihtoehtoja hopea, musta ja kupari.

Kiitos, että jaksoit lukea!
Ystävällisin terveisin,
My Favorite Piece