Brändi

Getting started…

Ensimmäinen My Favorite Piece- koru sai alkunsa eräänä kesäkuun päivänä 2012, jolloin kaapin kätköistä putosi lattialle suuri pussillinen pistaasipähkinän kuoria.
Pussillinen kovia, keveitä, rouheita, mutta pinnalta sileitä kappaleita odottamassa aikaansa kuten niin monet kaappeihin jemmatut tavarat.

Vuoden päästä perustettiin yritys, jonka punaisena lankana olisi hyödyntää roskiin päätyvää materiaalia, muokata siitä koruja ja jatkaa näin käyttökelpoisten materiaalien elämää uudessa muodossa. Ja materiaalia löytyikin yllättävän paljon…
Yrityksen polku alkoi sivutoimisena, mutta kääntyi hulluuden, rohkeuden ja onnellisten yhteensattumien kautta päätoimiseksi 2016.

Our designs…

My Favorite Piece valmistaa koruja kierrätysmateriaaleista. Pääraaka-aineina ovat;

Kierrätysnahka; teollisuuden ylijäämä, laukut, saappanvarret, rotsit ja auton nahkapenkit saavat toisen elämän esimerkiksi sulkakoruissa.

Muovit; tuo viheliäinen maatumaton materiaali, jota ilman emme tunnu pärjäävän löytyy koruihin mm. teollisuuden ylijäämistä, pakkausmateriaaleista, pantittomista muovipulloista, laatikoista ja pusseista.

Pistaasit; “vihreää kultaa” peittää kova puumainen kuori joka kestää poraa ja jyrää. Maalatut ja lakatut kuoret ovat kestävä ja kaunis materiaali ja toimivat koruissa helminä.

Ideology…

My Favorite Piece on täysin suomalainen yritys eikä käytä tuotteiden valmistukseen halpatyövoimaa. Kaikki tuotteet valmistetaan täysin käsityönä.

My Favorite Piecen tuotteet on suunniteltu ja valmistettu rakkaudella ei riistolla. Ne maksavat enemmän kuin ulkomainen siskonsa, mutta tuotteen alkuperä ja tuotannon kaari on jäljitettävissä eikä sisällä salaisuuksia. Yritys pyrkii kaikessa toiminnassaan zero waste-periaatteeseen sekä toimimaan eettisesti ja ekologisesti.

My Favorite Piece toimii yhteistyössä seuraavien yritysten kanssa. Nämä yritykset tarjoavat toiminnassaan syntynyttä jätettä uusiokäyttöön.
My Favorite Piece poimii roskien seasta parhaimmat palat ja hyödyntää niitä uudelleen omassa toiminnassaan.
Korutägit, esitepaperit, verkkokaupan paketointimateriaalit, suojapussit sekä korutelineet ovat esimerkkejä tällaisesta kiertotaloudesta.

Kiitos:

SUBWAY clothing; Kemi, INSTRUMENTARIUM, Kemi

YHTEYSTIEDOT
Jonna Tiitinen

+358 445 223 816
myfavpiece@gmail.com