Tarina

Ensimmäinen My Favorite Piece- koru sai alkunsa eräänä kesäkuun päivänä 2013, jolloin kaapin kätköistä putosi lattialle suuri pussillinen pistaasipähkinän kuoria.
Pussillinen kovia, keveitä, pinnalta sileitä kappaleita odottamassa aikaansa kuten niin monet kaappeihin jemmatut tavarat.

Vuoden päästä perustettiin yritys, jonka punaisena lankana olisi hyödyntää roskiin päätyvää materiaalia, muokata siitä koruja ja jatkaa näin käyttökelpoisten materiaalien elämää uudessa muodossa. Maalatut pähkinänkuoret korvakoruina olivat My Favorite Piecen ensimmäinen myyntituote.

Yrityksen polku alkoi sivutoimisena, mutta kääntyi hulluuden, rohkeuden ja onnellisten yhteensattumien kautta päätoimiseksi 2016.
“Päädyin yrittäjäksi hieman sattumalta, vaikka toisaalta olen aina pitänyt sitä mahdollisuutta takataskussa. Mahdollisuutta työskennellä itsenäisesti ja toteuttaa omaa luovuutta. Olen saanut työpaikan, jossa viihdyn ja nautin jokaisesta päivästä ja saan tehdä työtä itselle tärkeiden eettisten arvojen kautta.”

My Favorite Piecen korujen tuotesuunnittelussa tärkeintä on käytettävyys, kierrätysmateriaalit, eettisyys ja näiden kautta muotoutuva kaunis lopputulos.
“Inspiroidun niin työssä kuin elämässänikin mm. eksoottisista kasveista ja linnuista, entisajan tutkimusmatkailusta maailman ääriin sekä vanhoista kulttuureista, mytologiasta ja arkkitehtuurista. Tuotteissani saattaa näkyä haikuja tästä maailmasta, mutta modernisoituna.
Mietin myös suunnittelussa kuinka koruissa yleisesti arvokkaana ja kauniina pitämiämme asioita kuten jalokivet, jalometallit, kristallit jne voidaan korvata arkipäivän timanteilla ja mitä nämä “timantit” materiaalina voisivat olla.

Korujen suunnittelutyössä oman haasteensa asettaa kierrätysmateriaalien käyttö, jotka eivät aina taivu kaikkeen ja niiden kestävyyttä, kaupallisuutta ja estetiikkaa on aina testattava. Samalla prosessi on antoisa, sillä jonkin korujen valmistuksessa käytettävän valmiin osan korvaaminen kierrätetyllä materiaalilla tuntuu suunnittelussa suurelta onnistumiselta.”

Jokainen My Favorite Piecen tuote on suunniteltu ja valmistettu ajatuksella, että ne olisivat käyttäjänsä lempikorut, my favorite piece.

My Favorite Piece
Jonna

YHTEYSTIEDOT
Jonna Tiitinen

+358 445 223 816
myfavpiece@gmail.com