KORUKIN VOI OLLA EETTINEN VALINTA

KIERRÄTYS & MATERIAALIT & VASTUULLISUUS

My Favorite Piecessä roska ei ole roskaa vaan arvokasta materiaalia. Koko yrityksen toiminta korujen valmistuksesta aina pakkaukseen, postitukseen, esillepanoon ja toiminnan ylläpitoon perustuu jo olemassa olevien “vanhojen” materiaalien uudelleen hyödyntämiseen. Tämän kierrätysketjun mahdollistaa mm. yhteistyö paikallisten yritysten kanssa, joiden toiminnassa tätä “roskaa” syntyy.

Yritys pyrkii kaikessa toiminnassaan zero waste- periaatteeseen, niin materiaalien käytössä kuin enegriankulutuksessakin. Koruja valmistuu myös toisten korujen “jätteestä”. Tuotesuunnittelu on huolellista ja usein sabluunan pyörittely nahkapalalla maksimaalisen hyötykäytön varmistamiseksi kestää joskus kauemmin kuin tuotteen valmistaminen.

Lamppumme loistaa ja ompelukone hyrisee vihreällä energialla. Yritystoiminnassa syntyvän roskan kierrätämme, jos roskaa sattuu tulemaan…

Korujen päämateriaali on nahkajäte. Se voi olla vanha nahkainen matkalaukku tai nahkatakki, huonekalutehtaan leikkuujätettä tai herkullisen värinen ylijäämäpala Euroopan nahkatehtailta. Kumppanuustehtaamme ovat Espanjassa ja Italiassa. He valmistavat ja värjäävät nahkoja sekä leikkaavat niitä artesaaneille esm. kenkien ja laukkujen valmistukseen. Jätepalat kerätään säkkeihin, joita myydään kilohinnalla. Käytännössä säkki on meille aina yllätyspussi.
Yksityislahjoittajien kautta saatuihin nahkoihin liittyy usein hauskoja tarinoita. Ne voivat olla tuliaisia, hetken hairahduksia,  kaappien perukoilta löytyneitä yllätyksiä tai äidiltä tyttärelle siirtyneitä aarteita. Tarinat muuttuvat ja jatkavat elämää uudessa muodossa- koruissamme.
Toinen päämateriaalimme on pantiton pullo- ja tuotepakkausmuovi, lähinnä kosmetiikasta sekä elintarvikkeista. Pullot ja pakkaukset saamme yritysyhteistyökumppaneiltamme kuten kampaamoilta jne.. Pullot ja purkit puhdistetaan ekologisesti ja leikataan sekä muotoillaan koruiksi täysin käsityönä omalla työhuoneella.
Muita materiaaleja ovat pleksilinssit, jotka tulevat kierrätysyhteistyökuvion kautta silmälasivalmistajilta. Käytämme myös muita ylijäämä/ kuluttajaylijäämänä tulevia osia kuten rst-kaaritukia kaulakotuissa.

Verkkokaupan toimitukset lähtevät asiakkaalle uusiopahvisissa pakkauksissa joissa pehmusteena on uusiokäytettynä silkkipaperia ja kuplamuovia. Korupahvit ovat kierrätettyjä. Nämä kaikki tulevat yhteistyöyritykseltämme Subway clothing Kemi ja ovat kierrätettävissä. Tilauksesi mukana tulevat pienet muovipussukat korutulpille ovat kierrätettyjä, samoin hoito-ohjelappunen. Toimitukset kiiruhdamme Postiin jalkapatikalla.

Jokaisen tuotteen esittelyssä kerromme materiaalin ja sen alkuperän.
Kun tiedät mistä ja miten tuotteesi on tehty, saa se aivan uuden merkityksen.

KÄSITYÖ & ARVOSTUS & KOTIMAISUUS

Jokainen My Favorite Piecen tuote on valmistettu käsityönä. Oli kyseessä sarja mustaa sulkakorvakorua tai uniikkikappale, jokainen tuote lähtee maailmalle yrittäjän omista käsistä. Näin varmistuu myös laatu ja viimeistelty ulkonäkö, eikä tavara kulje monien välikäsien kautta. Ostamalla My Favorite Piecen tuotteen tuet suomalaista työtä, pienyrittäjyyttä sekä valitset 100% :sti kotimaisen tuotteen.

Saatavilla oleva materiaali määrittelee sen millaisia ja minkä värisiä tuotteita milloinkin on tuotannossa. Erät ovat pieniä. Emme tuota massaa. Jokainen tuote on uniikki.
Jo tuotesuunnittelussa pyrimme varmistamaan, että tuote kestää, on toimiva ja ilahduttaa vuosienkin päästä, kuin hyvä parisuhde. Mutta jos kupruja tulee niin pyrimme ne korjaamaan.

Käsityöllä haluamme kunnioittaa vanhoja perinteitä ja nostaa käsityöläisyyden sen ansaitsemalle arvostuksen tasolle. Samalla haluamme myös kannustaa kuluttajia valitsemaan ostoksiaan suurten megabrändien, massatuotannon, halpatuonnin ja alati vaihtuvien trendien ulkopuolelta ja suosimaan pieniä, paikallisia yrittäjiä.

Mistä tuotteen hinta koostuu? Se koostuu työstä ja veroista. Materiaalikustannukset ovat pienet, mutta aikaa vievät useat työvaiheet nostavat tuotteen lopullista hintaa. Tämänkin voisi valmistaa jossain muualla halvemmalla, mutta me emme toimi niin.

My Favorite Piecen tuotteet on valmistettu rakkaudella ei riistolla. Tuotteen alkuperä ja tuotannon kaari eivät sisällä salaisuuksia. Haluamme olla lempikorusi.

Kaikki My Favorite Piecen tuotteet suunnitellaan, valmistetaan ja pakataan Kemissä, Suomessa. Yrityksellemme on myönnetty Design from Finland- merkki sekä Avainlippu- sertifikaatti suomalaisesta työstä!
Kesällä 2022 saimme myös Vihreä Teko- tunnustuksen. Se jaetaan vuosittain yritykselle, joka on tehnyt yhteiskunnallisesti merkittäviä ilmastotekoja yritystoiminnassaan.

RECYCLED
RECYCLED

“Kun ostat tuotteen, jossa arvot ovat kohdallaan, olet huomaamattasi osa isompaa kokonaisuutta, joka voi muuttaa tapaamme kuluttaa nykyistä järkevämmin. Samalla voit vaikuttaa yleiseen arvomaailmaan ja vaatia myös suurempia yrityksiä muuttamaan tuotantotapojaan eettisemmiksi ja ekologisemmiksi.
Näin voimme muuttaa maailmaa.”

madeinfinland
smallbusiness
VIHREÄTEKO
designfromfinland