KORUKIN VOI OLLA EETTINEN VALINTA

KIERRÄTYS & MATERIAALIT & VASTUULLISUUS

My Favorite Piecessä roska ei ole roskaa vaan arvokasta materiaalia. Koko yrityksen toiminta korujen valmistuksesta aina pakkaukseen, postitukseen, esillepanoon ja toiminnan ylläpitoon perustuu jo olemassa olevien “vanhojen” materiaalien uudelleen hyödyntämiseen. Tämän kierrätysketjun mahdollistaa mm. yhteistyö paikallisten yritysten kanssa, joiden toiminnassa tätä “roskaa” syntyy.

Yritys pyrkii kaikessa toiminnassaan zero waste- periaatteeseen, niin materiaalien käytössä kuin enegriankulutuksessakin. Koruja valmistuu myös toisten korujen “jätteestä”.

Korujen päämateriaali on nahkajäte. Se voi olla vanha nahkainen matkalaukku tai nahkatakki, huonekalutehtaan leikkuujätettä tai herkullisen värinen ylijäämäpala Euroopan nahkatehtailta.
Yksityislahjoittajien kautta saatuihin nahkoihin liittyy usein hauskoja tarinoita. Ne voivat olla tuliaisia, hetken hairahduksia,  kaappien perukoilta löytyneitä yllätyksiä tai äidiltä tyttärelle siirtyneitä aarteita. Tarinat muuttuvat ja jatkavat elämää uudessa muodossa- koruissamme.
Muita materiaaleja ovat pleksilinssit, jotka tulevat kierrätysyhteistyökuvion kautta silmälasivalmistajilta. Käytämme myös kaaritukia, pistaasipähkinän kuoria, pantitonta kierrätysmuovia mm.kosmetiikasta.

Jokaisen tuotteen esittelyssä kerromme materiaalin ja sen alkuperän jos se on tiedossa. Kun tiedät mistä ja miten tuotteesi on tehty, saa se aivan uuden merkityksen.

KÄSITYÖ & ARVOSTUS & KOTIMAISUUS

Jokainen My Favorite Piecen tuote on valmistettu käsityönä. Oli kyseessä sarja mustaa sulkakorvakorua tai uniikkikappale, jokainen tuote lähtee maailmalle yrittäjän omista käsistä. Näin varmistuu myös laatu ja viimeistelty ulkonäkö, eikä tavara kulje monien välikäsien kautta.

Saatavilla oleva materiaali määrittelee sen millaisia ja minkä värisiä tuotteita milloinkin on tuotannossa. Erät ovat pieniä. Emme tuota massaa. Jokainen tuote on uniikki.

Käsityöllä haluamme kunnioittaa vanhoja perinteitä ja nostaa käsityöläisyyden sen ansaitsemalle arvostuksen tasolle. Samalla haluamme myös kannustaa kuluttajia valitsemaan ostoksiaan suurten megabrändien, halpatuonnin ja alati vaihtuvien trendien ulkopuolelta ja suosimaan pieniä, paikallisia yrittäjiä.
My Favorite Piecen tuotteet on valmistettu rakkaudella ei riistolla. Tuotteen alkuperä ja tuotannon kaari eivät sisällä salaisuuksia.
Kaikki My Favorite Piecen tuotteet suunnitellaan, valmistetaan ja pakataan Kemissä, Suomessa.

“Kun ostat tuotteen, jossa arvot ovat kohdallaan, olet huomaamattasi osa isompaa kokonaisuutta, joka voi muuttaa tapaamme kuluttaa nykyistä järkevämmin. Samalla voit vaikuttaa yleiseen arvomaailmaan ja vaatia myös suurempia yrityksiä muuttamaan tuotantotapojaan eettisemmiksi ja ekologisemmiksi.
Näin voimme muuttaa maailmaa.”